Kralen en Materialen

Veters, kralen, ringetjes, veertjes, bedeltjes en meer...

De basis is altijd kralen. Die zijn er in oneindig veel soorten en maten.  Maar je hebt meer materiaal nodig om er iets van te knutselen. Denk aan tangetjes, knijpkralen, koord, veters, ijzerdraad, elastisch koord, sluitingen, tussenzetsels, ornamenten, bedels, kapjes, lintjes, stukjes ketting, verdelers, spacers, kalotjes, rondellen, ringetjes, klemmetjes en ga zo maar door.

Doordat we samen vooraf goed bespreken wat we gaan maken, heb ik altijd het juiste en voldoende materialen bij me.

En om alles betaalbaar te houden heb ik geen hele dure en geen echt zilveren materialen op voorraad, alle kralen en materiaal mag je onbeperkt gebruiken voor jouw kralenknutsel.

Voor kleinere meiden gebruik ik vaak licht materiaal zoals kralen van hout en plastic met grote gaatjes. Metal-look bedeltjes en kleurrijke strikjes en lintjes. En het moet veilig zijn. Dus geen glaskralen en geen sieraden die niet makkelijk af kunnen.

Hoe ouder de meiden, hoe fijner en kleiner ze kunnen werken, bv zelf oogjes in ijzerdraad maken, vlechten of knopen, knijpkraaltjes gebruiken en ringetjes voor bedeltjes. En we volgen de mode... afgelopen jaar zijn er veel Creoolse bloemoorbellen gemaakt.

Voor dames zijn er o.a. glaskralen, metalen bedels en kralen, veertjes, stukjes ketting en allerlei hangertjes en ornamenten. Veel blingbling, maar uiteraard ook ingetogener kralen en materialen.

Als iemand allergisch is voor niet-zilveren sieraden, dan zijn er ook nog volop mogelijkheden door gebruik van ander materiaal. In overleg en tegen meerprijs kan ik wel echt zilveren oorhangers / stekers inkopen!

joyce@kralenknutsels.nl